Relaxen in Chitwan
Door: Rogier en Esther
Blijf op de hoogte en volg Rogier en Esther
14 November 2010 | Nepal, Kathmandu
Leuk om al jullie reacties te lezen! We zitten nu weer eventjes in Kathmandu na een nieuwe ervaring in Chitwan.
Twee dagen terug reden we tussen de vrachtwagens en kuilen door Kathmandu uit op weg naar de Nepalese tropen. Na de hoogste pieken hadden we behoefte aan de diepste vlakten om even lekker weg te zijn uit de drukte. In de Sapana lodge werden we na een autorit van 5 uur (in een 'iets' oudere Toyota dan de onze) verwelkomd met een fris drankje op de loungebankjes. Samen met een groep Quebeccanen bezoeken we het olifanten fokcentrum, zodat we kunnen zien of de eerder genoemde houtsnijwerken op waarheid berustten. Helaas bevonden zich hier slechts vrouwtjes en kalfjes, omdat de mannetjes onhandelbaar zijn in gevangenschap. Leuk om te zien, maar niet veel meer dan een Blijdorpervaring (voor de Arnhemmers onder de lezers: Burgers' Zoo-ervaring).
De volgende dag wachtte het echte werk: een rit op de olifant door de jungle. Wij zaten op het achtersteven, waar we in geuren en kleuren konden genieten van het uitzicht (de olifant had wat maagkrampjes). We zagen een wilde neushoorn (heel gevaarlijk) met baby, die zich niets aantrokken van de verzamelde kudde olifanten om hen heen. Verder zagen we nog diverse apen, een krokodilletje en wat herten. Dit was een aardig mooie opbrengst. 's Middags moest er een olifant in bad (in de rivier). Esther wilde wel even helpen en sprong in het water om op de olifant te klimmen. De olifant was vrij rustig, maar toch viel Esther tot twee keer toe overboord. Toen probeerde Rogier het maar en ie bleef er wel opzitten (waarschijnlijk had Esther hem al genoeg gekalmeerd). Al met al een echt bijzondere ervaring!
Na de lunch trokken we de jungle in. Eerst per kano tussen de krokodillen door en daarna lopend op zoek naar de wilde dieren. Voor elk wild dier is een vluchtscenenario: bij een neushoorn in een boom klimmen of zigzaggend een striptease opvoeren, bij een beer een groep vormen, lawaai maken en met stokken op zijn hoofd slaan, bij een tijger in zijn ogen kijken en achteruit lopen, bij een mannetjesolifant de lage bosjes invluchten en bij een poema kregen we geen beschrijving, dus dat werd inproviseren... Gelukkig/jammer genoeg kwamen we geen wilde dieren tegen, alleen een andere groep toeristen die zat uit te rusten nadat een neushoorn jacht op hen had gemaakt. We gingen vervolgens de kant op waar de agressieve neushoorn zich ongeveer schuilhield (logisch?!), tot opluchting van Esther zonder resultaat.
Tussen alle belevenissen door ook tijd om lekker te ontspannen en in de schommelstoelen en hangmatten een boekje te lezen. Vandaag nog een rondwandeling langs de verborgen schatten van Kathmandu gemaakt (een ' excentrieke' wandeling volgens ons boekje). De wandeling was wel aardig, maar de schatten waren op papier nog wat aangedikt. Overigens liepen we steeds tussen alle motorfietsen, scharreldieren (levend en dood) en afvalbergen door, wat het ontspannende karakter van een stadswandeling iets minder ontspannend maakt dan je zou verwachten. Monumentenzorg Nepal heeft in ieder geval nog wat werk te verrichten, want niet alles is in even goede staat.
Morgen weer de bergen in voor de laatste week van onze vakantie! We hebben een kaart gevonden van de trek (Helambutrek). Onze gids heeft deze tocht nooit eerder gedaan, dus we kunnen hem nu wegwijs maken op de route.
Tot snel!
Esther en Rogier
14 November 2010 - 18:08
Yvonne:
Heerlijk om jullie verslagen te lezen ! Ik herken ook dingen van mijn eigen reis in Nepal, waaronder het Chitwan park.Geweldig wat jullie meemaken ! Een hele goede reis nog verder, ben benieuwd hoe jullie de komende wandeling gaan vinden ! Succes op de verdere reis ! -
14 November 2010 - 18:35
Gerard Booden:
Leuke belevenissen weer, geniet nog van jullie laatste week in Nepal! groeten uit een zeer nat Nederland.